Even wat over mezelf...


Ik ben - net als u wellicht die hier op deze site verzeild geraakt bent - op zoek. Na mijn opleiding Geneeskunde (2000) bleef ik met vele vragen zitten, en in plaats van verder te specialiseren in de Anesthesie, heb ik toegegeven aan mijn drang om mijn eigen leven verder 'zelf' te bepalen. 

Van 2001 tot 2004 deed ik de driejarige opleiding tot leraar Alexander Techniek, een zelfhulpmethode die vooral in theater- en muziekkringen bekendheid geniet omdat het doorgaans sloganesk gebruikte begrippen als 'techniek', 'houding', 'ontspanning', maar ook 'overbelasting' weet om te zetten in nuttige praktische concepten die met de handen kunnen worden overgedragen in een lessituatie. Deze (relatief goedkope) actieve leermethode die niet gericht is op het wegwerken van symptomen (maar daar desondanks vaak voor zorgt) stond voor mij in schril contrast met de dure morfinepijnpompen die aan passieve patienten werden gegeven in de Anesthesie. Alexander Techniek mag na een grote studie in het British Medical Journal uit 2008 trouwens tot de 'evidence based medicine' worden gerekend. Van harte aanbevolen, zeker voor mensen met chronische nek- of rugklachten. Zie ook www.nevlat.nl of natuurlijk de site van mijn vrouw www.atzutphen.nl.

U bent waarschijnlijk niet geïnteresseerd in mijn gedetailleerde biografie, maar vraagt zich misschien toch af hoe ik als arts toe 'Healing' ben gekomen. Mijn verhaal is er één van deze tijd... het doet u misschien plezier dingen te herkennen. Doordat mijn zekerheden uit mijn artsenopleiding een flinke knauw hadden gekregen, besloot ik te stoppen met alles in hokjes 'waar' of 'niet waar' ('goed' 'niet goed', etc...) te blijven stoppen zoals ons dat van jongsaf wordt geleerd. Meer en meer zekerheden en overtuigingen vielen in de loop der jaren weg, en ik begon dingen te voelen die  'niet bestaan' of doorgaans in verband worden gebracht met een psychiatrische aandoening. Dat alles kreeg veel meer richting en duidelijkheid toen ik me in 2005 actief ben beginnen bezighouden met het werken met en verspreiden van orgonite. Het is mijn overtuiging dat heel veel mensen dingen voelen, en kunnen leren herkennen. Ze hebben er echter geen conceptueel kader voor ontwikkeld tijdens hun opvoeding. De vele alternatieve methodes die nu beschikbaar zijn hebben tot doel dat kader te scheppen. Het is goed de relativiteit van deze methodes in het achterhoofd te houden, en ze zelfs achter u te laten als ze hun doel hebben gediend. Het is vaak interessanter dingen af te leren dan bij te leren zult u met me eens zijn, vaak opent er dan ergens van binnen een deur...

 "Only empty cup can be filled!"  


Ik hoop dat ik u een stukje kan meenemen, en dan weer uw eigen weg kan laten gaan... tot binnenkort!


          Dirk Verelst


Ik wil graag een afspraak maken